Vývoj neukončíme. Zdroje máme rozdělené ideálně, věří Horner

Christian Horner - páteční trénink v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull bude (dost možná jako jediný) i nadále vyvíjet současný monopost. Jeho šéf Christian Horner říká, že rudí býci nikdy nic nevzdávají. A s tímto přístupem chtějí porazit mistrovský Mercedes.

Počínaje příštím ročníkem vstoupí do Formule 1 zbrusu nová technická pravidla. Kvůli tomu už prakticky všechny týmy přesměrovaly své zdroje právě k této výzvě. Výjimku netvoří ani mistrovský Mercedes. Německá stáj nasadila poslední větší vylepšení v Silverstone, potažmo v Maďarsku. Teď už se Stříbrné šípy orientují na rok 2022.

Avšak Red Bull ještě hodlá svůj současný balík dále vyvíjet. Rakouská stáj chce poprvé od roku 2014 pokořit Mercedes, což je podle jejího šéfa Christiana Hornera dostatečnou motivací. „Je pravda, že tu máme rozpočtový strop, který nám to všechno trochu komplikuje, ale povaha tohoto týmu je taková, že nikdy nic nevzdáváme. V tom chceme pokračovat."

Vždycky do toho musíte jít naplno. Znamená to, že budete pracovat o pár hodin, někdy o pár týdnů déle, ale každý závod je šance, jak uspět. Všichni v našem týmu s tímhle přístupem souhlasí. Chceme vyhrát," pokračuje Horner.

Horner nechce posuzovat ostatní týmy a jejich přístup. Věří, že ten jeho má momentálně všechno nalajnované ideálně. „Nechci soudit Mercedes nebo kohokoliv, nemám všechna data. Můžu a chci se soustředit jen na náš program. Je jasné, že když budou v prvním závodě příští sezony o dvě sekundy před námi, tak to bude zklamání. Ale já věřím, že naše zdroje máme rozdělené ideálně," uzavírá. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 61 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy