Brundle si bitvu gigantů užívá a chválí Verstappena. Zvedne se Lewis?

Lewsi Hamilton předjíždí Maxe Verstappena - závod v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Martin Brundle si letošní bitvu o mistrovskou korunu užívá měrou vrchovatou. Na Brita zatím udělal větší dojem Max Verstappen, který má prý vše potřebné pro to, aby v šampionátu zvítězil.

Letošní ročník seriálu Formule 1 prozatím přináší parádní podívanou. Po letech jednoznačné dominance Lewise Hamiltona a Mercedesu tu máme vyrovnaný souboj dvou kvalitativně prakticky srovnatelných jezdců. Díky tomu dostává servírovaná podívaná diametrálně nový a výživnější rozměr.

Nynější bitvu mezi Hamiltonem a Verstappenem si užívá také bývalý pilot Martin Brundle, podle kterého má převahu zatím Holanďan ve službách Red Bullu.

„Říkávám, že když bojují o titul dva srovnatelní jezdci, posune je to  na vyšší úroveň. Viděli jsme to v Rakousku, což je krátký okruh, o to více fascinující bylo sledovat, jak rychle si z toho udělali vlastní závod," hlásí Brundle na adresu obou rivalů.

Lewis Hamilon a Max Verstappen - závod v Portugalsku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lépe vychází z tohoto měření sil prozatím Red Bull s Verstappenem, přičemž Brundle věří  i do budoucna víc právě téhle kombinaci. „Max jezdí skvěle, vyzrál. K dispozici má parádní vůz, věří si. Kdyby nebylo defektu v Baku, vyhrál by čtyřikrát za sebou. Teď nás čeká druhý závod v Rakousku a já myslím, že pokud se nestane něco nepředvídatelného, vyhraje opět."

Jedním z důležitých aspektů je podle mě skutečnost, že Red Bull může jezdit s menším zadním křídlem. Na rovinkách jsou díky tomu dost rychlí a navíc jsou šetrní k pneumatikám při dlouhých jízdách. V rukou Maxe je to doslova vražedná kombinace," uzavírá Martin Brundle. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy