Možný důvod, proč volil Stoddart prodej

Stoddart, Paul | foto: Minardi F1 Team

O překvapivě rychlé koupi tradičně houževnatého leč malého a málo úspěšného týmu Minardi bylo napsáno již hodně. Server grandprix.com ale nabídl nový pohled na důvody prodeje.

Ústředním motivem koupě Minardi Dietrichem Mateschitzem byla dosud prezentována potřeba juniorského týmu Red Bull. Náklady za vyškolení jezdce v jiném týmu jsou příliš vysoké a nasazovat mladé piloty bez zkušeností je zase hazardem s jménem, rozpočtem a budoucností vlastní stáje.

Majitel Minardi Paul Stoddart několikrát prohlásil, že je jeho tým na prodej a s největší pravděpodobností si i uvědomil, že je možná poslední příležitost F1 bez finanční ztráty opustit.

Mateschitz položil na stůl 35 milionů USD a za předpokladu, že by Minardi nezískal a FIA povolila očekávanou možnost používat šasi jiných týmů, postavil by si pravděpodobně druhý vlastní tým.

Tím by mohlo být ale Minardi jedenáctým týmem a jen deset nejlepších má garantován podíl peněz z prodeje televizních práv, což je dnes částka, která drží Minardi a další soukromé stáje stále nad vodou....


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy