Vítězné kvalifikace neodrážejí skutečnou rychlost Ferrari, uznává Binotto. Ví, na co se v analýze zaměří

Carlos Sainz během kvalifikace na Velkou cenu Ázerbájdžánu | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Mattia Binotto si je dobře vědom, že stále nemají nejrychlejší auto, byť vyhráli dvě poslední kvalifikace. Na co se po posledním závodě zaměří ve svých analýzách?

Charles Leclerc překvapil již ve Velké ceně Monaka, když v sobotu předvedl nejrychlejší čas ze všech. A o dva týdny totéž zopakoval v Baku, když se Mercedesy i Red Bully a další soupeři seřadili podruhé za sebou až za ním. V neděli to ale měl už náročnější, v závodě se postupně propadal: postupně se před něj dostali Max Verstappen, Lewis Hamilton, Sergio Pérez, Pierre Gasly i Sebastian Vettel.

Binotto po Velké ceně Ázerbájdžánu přiznal, že očekával lepší výsledek vzhledem k postavení na startovním roštu. Uvědomuje si však, že 2 výtečné kvalifikace neodrážejí skutečnou rychlost jejich monopostu a že jim na Red Bull a Mercedes stále trochu schází. Vyrovnanou bitvu svádějí i s McLareny.

"Myslím, že před námi jsou očividně dva vozy, které jsou silnější, o tom není pochyb. Bylo to skvělé dosáhnout na pole-position v Monaku i v Baku, ale nemyslím si, že by to odráželo naši skutečnou celkovou výkonnost," připouští šéf Ferrari.

Ferrari se po Ázerbájdžánu dostalo na průběžnou třeří příčku mezi konstruktéry | foto: Scuderia Ferrari

"Podle mě jsou před námi dvě auta, která jsou silnější. Ale děláme pokroky. Postupujeme kupředu, jelikož poznáváme auto, lépe jej využíváme ve srovnání z počátkem sezóny. A víme, že v budoucnu přijdou další novinky," slibuje Binotto další zlepšení.

"Celkově jsme na tom tedy tak, jak na tom jsme. Myslím, že v závodě jsme doufali v lepší tempo vzhledem k té kvalifikaci," vrací se k událostem v Baku, kde se trápili na měkkých pneumatikách.

"Na tvrdých pneumatikách, když jsme byli na čistém vzduchu, tak si myslím, že tempo Carlose bylo reprezentativní - byli jsme konkurenceschopní. Rozhodně ale pořád musíme zlepšit naši rychlost v závodě, o tom není pochyb," pokračuje Binotto.

Ale celkově jsme na tom s výkonností nebyli špatně, když jsme jezdili na čerstvém vzduchu. Trpěli jsme v tom špinavém, což zmiňovali oba naší jezdci. A na to se musíme zaměřit ve své analýze," dodává šéf Ferrari, které má v šampionátu dvoubodový náskok na čtvrtý McLaren.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy