Překvapení u Mercedesu. Stříbrné šípy mění technického ředitele

Nový technický ředitel Mercedesu James Allison | foto: Mercedes AMG F1 Team

James Allison končí na pozici technického ředitele a v rámci organizace Mercedesu se posouvá do nově vytvořené role, ve které bude mít za úkol plánování dlouhodobých aktivit. Na jeho místo přichází Mike Elliott.

James Allison přišel k Mercedesu v roce 2017 poté, co o pár měsíců dříve opustil z rodinných důvodů Ferrari. Uznávaný inženýr se u Stříbrných šípů rychle zabydlel, svému německému zaměstnavateli pomohl získat čtyři jezdecké a čtyři konstruktérské  mistrovské tituly.

Teď na pozici technického ředitele končí. Údajně to není kvůli aktuální formě Mercedesu, roli má hrát únava. „Jsem přesvědčen, že v našem sportu má každý člověk danou trvanlivost. Proto jsem dospěl k názoru, že je ten správný čas na to, abych předal štafetu svému nástupci," říká Alllison.

Tím se stává Mike Elliott, který působí u Mercedesu od sezony 2012, poslední čtyři roky tak byl přímým podřízeným Jamese Allisona. Elliott dříve pracoval u McLarenu nebo Renaultu. „Bylo mi velkou ctí pracovat pro Jamese. Laťku nasadil opravdu vysoko, takže být technickým ředitelem bude výzva."

Pirelli | foto: Pirelli

James se k nám připojil v roce 2017 a okamžitě se stal výjimečným technickým lídrem, který má velký podíl na naší výkonnosti. Charakterizuje ho vášeň, odhodlání a ohromné znalosti odborného rázu.  Už delší dobu jsme věděli o jeho záměru skončit na pozici technického ředitele, jsem proto velmi rád, že jsme mu v rámci naší organizace našli novou pozici, ve které toho společně můžeme ještě hodně dokázat," popisuje Toto Wolff.

Allison se totiž posouvá do role šéfa celého technického oddělení, kde bude mít na starosti zejména přípravu na příchod nových technických pravidel. Tato pozice zároveň nebude vyžadovat permanentní přítomnost na závodech, což Allisonovi značně uleví. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy