"Obrovský pokrok!" Sainze těší to, jak je Ferrari v závodě blízko McLarenu

Carlos Sainz v úvodním závodu sezóny 2021 | foto: Scuderia Ferrari

Carlosovi Sainzovi se po včerejšku ulevilo. Jeho Ferrari je podstatně konkurenceschopnější než v minulé sezóně, ve Velké ceně Bahrajnu mohl dokonce bojovat s McLarenem.

I když si Španěl po přestupu z McLarenu na chování nového vozu stále zvyká a v závodě ve snaze ujet co nejvíce kilometrů a získat zkušenosti nebyl moc agresivní, tak cílem projel jako osmý se ztrátou 8,01 sekundy za svým týmovým kolegou Charlesem Leclercem, jenž byl klasifikován jako šestý.

Sainz v závěru zrychloval a přibližoval se Danielovi Ricciardovi, který ho vystřídal v oranžovém kokpitu. Předjet jej sice už nezvládl, i tak byl ale velmi potěšený z tempa svého Ferrari SF21.

"Je to povzbuzující, jelikož si vzpomínám, jak jsem s tímto autem loni velmi snadno předjel Charlese. Takže vím, jak velký rozdíl byl mezi McLarenem a Ferrari," popisuje spokojený Sainz, jenž svého přestupu do Maranella nelituje.

Sainze u McLarenu nahradil Ricciardo, jenž v Bahrajnu finišoval jako sedmý | foto: McLaren

"A jak blízko jsem byl ke konci předjetí Ricciarda. Myslím, že jsem měl v závěru závodu mnohem lepší tempo než Daniel - stahovali jsme více než půl sekundy za kolo. To je pozitivní," pokračuje 26letý jezdec se zkušenostmi z Toro Rosso, Renaultu či zmiňovaného McLarenu.

"Jsme povzbuzení, jde o obrovský pokrok ve srovnání s minulý rokem. Teď to je o tom, abychom pokračovali v hledání detailů, abychom v Maranellu dále tvrdě pracovali a pokračovali ve zlepšování. Rozhodně jsme udělali hodně slušný krok. A teď chceme udělat další kroky," dodává odhodlaně Sainz.

Ferrari je po úvodní velké ceně sezóny 2021 i zásluhou jeho čtyř bodů čtvrté za McLarenem, v závodě jasně převyšovalo AlphuTauri, Aston Martin či Alpine, s nimiž podle některých odhadů mělo o tuto pozici bojovat. Svou formu může potvrdit za tři týdny v téměř domácím závodě na okruhu Enza a Dina Ferrariho v San Marinu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy