Mercedes odhaluje první snímky nového vozu W12

Nový vůz Mercedes-AMG F1 W12 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes odhalil svůj vůz pro sezónu 2021, v níž by chtěl získat osmý mistrovský titul v řadě za sebou. Dokáže ho letos před velkou změnou pravidel někdo zastavit?

Po odhalení monopostů McLaren, AlphaTauri, Alfa Romeo a Red Bull se přidává Mercedes se svým W12, který budou i letos řídit Lewis Hamilton, jenž po táhlých jednáních prodloužil o rok svou smlouvu, a Valtteri Bottas.

I když se zbarvení proti loňsku moc nemění - opět černá, která na zádi přechází do stříbrné, airbox červený. Auto nicméně prošlo během zimy poměrně velkými úpravami - i přes zmrazení pravidel mohly týmy využít pro vývoj 2 žetony. O usilovné práci svědčí mj. vyboulenina na krytu motoru, který ukrývá novou pohonnou jednotku.

Změnila se také vlastnická struktura, kdy hlavní hlavní partner INEOS nyní vlastní třetinu týmu a počet akcií na úkor německé automobilky navýšil i šéf Toto Wolff.

Podle něj jsou stále hladoví po dalších úspěších: "Každý rok resetujeme naše soustředění a definujeme ty správné cíle. Může to znít jednoduše, ale je to zatraceně složité a zřejmě důvod, proč neexistují žádné sportovní týmy se sedmi tituly v řadě za sebou."

"Může se toho tolik přihodit a je velmi přirozené, že si na úspěch zvyknete, proto o něj nebojujete tak tvrdě. Ale tento tým nic z toho nevykazuje. Vidím pořád ten stejný oheň, hlad a vášeň, jak když jsme dveřmi prošel poprvé v roce 2013. Každá sezóna představuje novou výzvu, a proto pro nás i nový cíl, který chceme dosáhnout," dodává Wolff.


Video z prezentace Mercedesu:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy