Dočká se Ferrari nápravy reputace? Binotto je optimista

Charles Leclerc při pátečním tréninku v Silverstone | foto: Scuderia Ferrari

Signály vypadají dobře, v Maranellu jsou optimističtí. Vyplývá to z posledního rozhovoru, který poskytl Mattia Binotto. Šéf týmu věří, že Scuderia se letos vrátí na čelní pozice.

Ferrari má po loňské zbabrané sezoně co napravovat. Rudý monopost ztrácel ve všech směrech, znatelný deficit byl na pohonné jednotce i aerodynamice. Letošní ročník se tak ponese ve snaze o napravení reputace, šéf týmu Mattia Binotto se ve svém nejaktuálnějším rozhovoru nechal slyšet, že signály, které Scuderia dostává prostřednictvím simulací vypadají slibně.

Přes zimu jsme intenzivně pracovali na motoru i aerodynamice. Naší velkou slabinou byl odpor na rovinkách, právě na tuhle oblast jsme se hodně zaměřili a já si myslím, že jsme dosáhli velmi dobrých pokroků. Už bychom se neměli trápit tak, jak jsme se trápili loni," věří boss stáje z Maranella.

Nový stroj představí italská stáj dva dny před startem testů, tedy 10. března. Pilotovat jej budou Charles Leclerc a novic v rudém overalu Carlos Sainz.

Mattia Binotto při testech v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Věříme, že na tom budeme dobře, ale to se samozřejmě odvíjí i od toho, jak si počínají ostatní. Každopádně nepochybujeme o tom, že náš nový vůz bude po všech stránkách lepší a efektivnější než ten loňský," dodává Binotto.

Právě pro něj to pravděpodobně bude zlomový ročník. Pokud by Scuderia zažila blamáž srovnatelnou s tou, která nastala v sezoně 2020, dá se čekat, že by to byl právě Binotto, kdo by mizérii odnesl.  I když... Horší než loni už to v podání Ferrari patrně být ani nemůže.

Nebo ano? 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy