Proč Toyota odchází k Bridgestone?

Gass, Dieter | foto: Panasonic Toyota Racing

Na první pohled to může vypadat nelogicky, vždyť Michelin je jednoduše lepší. Dieter Gass, vedoucí závodního týmu Toyota, objasňuje strategii Toyoty.

Letos zásobuje pneumatikami téměř všechny týmy francouzský Michelin. Pouze Ferrari, Minardi a Jordanu dodává pneumatiky Bridgestone a nedostatek testovacích kilometrů je na jejich kvalitě znát. Proč tedy odchází Toyota k Bridgestone?

"Od příštího roku musí všichni používat motory V8 a ty se k pneumatikám chovají úplně jinak, než V10. Všichni budou začínat zase na nule a proto je ten správný čas pro změnu pneumatik," vysvětluje Dietr Gass. "Bude se nám s Bridgestone dobře spolupracovat - mají sídlo v Tokiu, stejně jako Toyota. Náš závodní tým sice sídlí v Kolíně nad Rýnem, ale sídlo Toyoty je Tokio. Navíc FIA chce od roku 2008 jediného dodavatele pneumatik a jestli jsme správně pochopili vyjádření Michelinu, tak to bude Bridgestone, protože Michelin tu bez konkurenčního prostředí být nepotřebuje."

Vypadá to, že z Toyoty se stává docela japonský tým se sídlem v Japonsku. Japonské auto obouvající japonské pneumatiky. Ještě by to chtělo japonské jezdce, ale těch moc není.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy