Kalendář 2021 zahalen stále větší mlhou, jeden z pořadatelů požádal o přeložení termínu

Závod v Číně | foto: Renault Sport F1

Organizátoři závodu v Číně dnes oficiálně oznámili, že podali žádost o přesunutí své Grand Prix na pozdější termín. Nejlépe do druhé poloviny sezony.

Vypadá to, že úvodní část kalendáře Formule 1 pro příští sezonu se dočká další změny. Poté, co bude podle Lawrence Strolla brzy oznámeno odložení GP Austrálie se zdá,  že stejný osud čeká také závod v Číně. Jeho organizátoři dnes totiž oznámili  podání žádosti, jejíž vyslyšení by znamenalo přesun čínské GP na pozdější termín.

„S F1 jsme v kontaktu neustále. Je jasné, že kalendář pro příští rok už je sestavený, ale upřímně si nemyslím, že bychom byli schopni závod zorganizovat  v původním termínu - tedy v dubnu. Podali jsme žádost o přesunutí naší Velké ceny do druhé poloviny sezony. Snad se to podaří," říká zástupce organizátorů Jibin Jang.

Nyní to tedy vypadá, že sezona začne 28. března v Bahrajnu, následně bychom se měli podívat do Imoly a Portugalska. Pokud vedení F1 skutečně přeloží australskou a čínskou GP na pozdější termín, vznikne ve druhé polovině kalendáře pořádná tlačenice stále platí, že se situace může ještě diametrálně měnit. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy