Stáj Mercedes má nového akcionáře, co bude s Wolffem?

Jmenování Wolffa by mohlo uspíšit Hamiltonovo rozhodnutí | foto: Mercedes AMG F1 Team

O budoucnosti působení značky Mercedes v F1 se vedly nějakou dobu dohady, včetně zpráv o zeštíhlování organizace a především ukončení působení šéfa týmu Toto Wolffa. Nyní je už vše jasné a radovat se vedle příznivců může také Lewis Hamilton.

Mercedes totiž v pátek 18. prosince oficiálně oznámil, že týmový partner INEOS získává v týmu třetinový podíl a tím pádem se staví na stejnou úroveň akcionářů Daimler a Toto Wolffa. Aby došlo k dorovnání rovnocenného partnerství, Daimler poníží svůj dosavadní 60% podíl, zatímco Wolff ho navýší na patřičnou laťku.

Právě osmačtyřicetiletý Rakušan Torger Christian "Toto" Wolff, jehož majetek byl loni odhadován na 550 milionů švýcarských franků, si v týmu ponechá post generálního ředitele po dobu následujících tří let. Mercedes při této příležitosti uvedl, že v případě přechodu na jinou funkci bude mít Wolff dostatek času a volnost takový krok učinit, až usoudí, že nastal správný čas.

Hamilton ještě smlouvu u třícípé hvězdy nepodepsal | foto: Mercedes AMG F1 Team

Po nějaké době nejistoty tak je jisté, že se Wolff bude stát v čele výkonných operací společnosti a závodního týmu, což bezesporu uvítá Lewis Hamilton. Brit se vůbec netají svým obdivem k Wolffovi a již několikrát naznačil, že oceňuje jeho přístup a je potěšen vzájemnou spoluprací. Když jsme u Hamiltona, jeho budoucí smlouva s Mercedesem ještě nebyla podepsána, ale Lewis se vyjádřil v tom smyslu, že očekává vyřešení kontraktu do Vánoc. Wolffovo setrvání v týmu by mohlo rozhodujícím způsobem sedminásobnému mistru světa pomoci v rozhodování.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy