Grosjean se v Abú Zabí nesveze. Klapne mu soukromý test?

Romain Grosjean a lékaři z Medical Car v Sáchiru | foto: Haas F1 Team

Kariéra Romaina Grosjeana ve Formuli 1 skončila. Francouzský pilot se totiž posledního závodu letošní sezony v Abú Zabí nezúčastní. Důvodem je léčba popálenin na rukou, kvůli nimž by byl Romainův start přílišným rizikem.

Přesně týden od hrozivé nehody v GP Bahrajnu je jasné, že kariéra Romaina Grosjeana coby pilota Formule 1 skončila. Francouzský pilot dnes totiž potvrdil, že se posledního závodu v Abú Zabí nezúčastní. Důvodem jsou přetrvávající popáleniny na rukou, jejichž léčba si vyžádá ještě nějaký čas. Rodák ze Ženevy proto odletěl domů za rodinou. 

„Je to jedno z mých nejtěžších, ale zároveň také nejrozumnějších rozhodnutí. Start v Abú Zabí by byl moc velkým rizikem pro pokračující léčbu," nechal se slyšet francouzský závodník.

Grosjeana v Abú Zabí nahradí znovu Pietro Fittipaldi. Romain Grosjean bude chtít svou kariéru ve Formuli 1 zakončit během ledna na soukromém testovacím dni. Zatím ale není jasné, v jakém kokpitu se zkušený závodník objeví. Jednou z variant je mistrovský Mercedes, šéf stříbrných šípů Toto Wolff tvrdí, že by Grosjeanovi takovou příležitost zprostředkovali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy