Hamilton vymetl všechny sektory a překonal rekord okruhu, Renault kraloval na rovinkách + VIDEO

Lewis Hamilton v Bahrajnu | foto: Mercedes AMG F1 Team

ŠÁCHÍR - NEJLEPŠÍ SEKTORY A MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTI KVALIFIKACE; Jak se vedlo pilotům během kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu 2020 v jednotlivých částech okruhu a kdo dosáhl nejvyšší rychlosti na rovince?

Hamilton bez problémů vybojoval 98. pole-position své kariéry poté, co předvedl nepřekonatelné časy ve všech třech sektorech a dvakrát překonal rekord okruhu. Bottas sice na rozdíl od něj zajel čisté kolo, na svého týmového kolegu přesto ztrácel téměř 3 desetiny.

Mercedesům byl nejblíže Verstappen, jenž by zítra mohl potrápit pomalejší z Mercedesu. Pozici třetího nejrychlejšího týmu drží Racing Point. Pérez se sice vklínil mezi Red Bully, nicméně za Hamiltonem zaostával už kolem sekundy.

Na rovinkách byly dnes nejrychlejší monoposty Renaultu, Ricciardovi bylo naměřeno 328 km/h. Russell, jenž dnes předvedl další skvělý výkon, když krom svého týmového kolegy předčil obě Alfy Romeo i Haasy, na rovince dosáhl 326 km/h.

Albon s Red Bullem poháněným Hondou ztrácel na Renault 3,6 km/h, Räikkönen s pohonnou jednotkou Ferrari byl o dalších 0,5 km/h pomalejší. Tovární vozy Ferrari trpící vysokým odporem (krom slabšího motoru) končí ve spodních patrech tabulky - Leclerc 14. a Vettel 19.

Pneumatiky a strategie
Vzhledem k abrazivnímu povrchu a měkčí nominaci pneumatik než loni se zítra očekávají dvouzastávkové strategie. Tou nejrychlejší je start na středně-tvrdých pneumatikách plus dva stinty po 18 kolech na měkké směsi. Velká cena Bahrajnu je vypsána celkem na 57 okruhů.

Jednozastávková strategie středně-tvrdá - tvrdá s výměnou pneumatik v 27. kole už je o něco pomalejší, ještě hůře vychází dvouzastávková strategie středně-tvrdá - středně-tvrdá - tvrdá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy