Kalendář F1 pro rok 2021 obsahuje 23 závodů: debutuje Saúdská Arábie, vypadává Vietnam

Start závodu v Monze | foto: Mercedes AMG F1 Team

Formule 1 včera zveřejnila předběžnou verzi kalendáře pro sezónu 2021. Obsahuje nevídanou porci 23 podniků, novou trať, Verstappenův domácí závod či vypadnutí Vietnamu. Kdy se kde pojede?

Prvotní nástřel odhaluje nevídaný počet velkých cen: 23. F1 chce zavítat na tradiční místa i na dva nové okruhy. Obsahuje pět dvojic, které se pojedou bez víkendové přestávky hned po sobě: Austrálie - Bahrajn, Ázerbájdžán - Kanada, Francie - Rakousko, USA - Mexiko a Saúdská Arábie - Abú Zabí.

Ve druhé polovině nás dokonce hned dvakrát čeká série tří závodů po sobě bez jediného volného víkendu (Belgie - Holandsko - Itálie a Rusko - Singapur - Japonsko), což se týmům letos vůbec nezamlouvá. Není divu, jde o velkou logistickou výzvu, personál navíc nemá prostor pro odpočinek.

Austrálie si udržela svou pozici zahajovacího podniku sezóny, tak jak to mělo být i tento víkend, než byl na poslední chvíli zrušen kvůli začínající vlně koronaviru.

Pokud jde o nové přírůstky, poprvé F1 zavítá do Saúdské Arábie, jež se stane 33. zemí, která bude hostit velkou cenu. Konkrétně půjde o její druhé nejlidnatější město Džidda.

Domácího závodu se konečně dočká Max Verstappen, jenž se Zandvoortem s klopenou zatáčkou v rámci propagační akce Red Bull již letos v březnu s vozem RB8 projel.

Naopak se kvůli politickým problémům nedočkáme Vietnamu (pandemii Covidu-19 země paradoxně zvládá velmi dobře), na jehož místo v době mezi závody v Číně a ve Španělsku si brousí zuby Imola , Portimao či Istanbul.

Překvapením je i setrvání F1 v brazilském Interlagu nedaleko Sao Paula, přestože se místní vláda snaží o přesun do Ria De Janeira, kde má být postaven nový okruh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy