Druhý den testů v Barceloně patřil Bottasovi po těsném boji s Ferrari

Antonio Giovinazzi vyměnil Sauber za Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Protažený víkend ve Španělsku za účelem mezisezónních testů pokračoval ve středu další bitvou, která co do časů překonala včerejší dosažené výkony. Tentokrát si to rozdali o prvenství piloti reprezentující Mercedes a Ferrari.

V kokpitu Ferrari se představil mladík Antonio Giovinazzi, včera sedlající Sauber, a přestože dopoledne vévodil testovacímu poli, nakonec svůj výsledek neobhájil, útěchou mu může být aspoň nejvyšší počet odjetých kol, který byl shodný s tím, co zajel Verstappen včera (Holanďan ovšem o tři kola zaostal za Hamiltonem). 

Největším Giovinazziho soupeřem byl Valtteri Bottas, který také krátce před polednem stanovil nejrychlejší čas dne - 1:16,904, jehož dosáhl na superměkké směsi Pirelli. Giovinazzi však zaostal o vysloveně mikroskopickou vzdálenost, scházelo mu pouhých 68 tisícin vteřiny.

Lando Norris si zajistil bronzovou příčku v poslední možné chvíli, nejlepší čas zajel při svém posledním okruhu na Circuit de Catalunya. Spravil si tím chuť po dopoledních potížích, kdy udělal hodiny, jeho McLaren s "drobným problémem" zastavil přímo na okruhu a způsobil vyvěšení červené vlajky. "Stalo se to v zatáčce 12, tedy tam, co jsme měli kvůli větru značné potíže. Byla to spíš moje chyba, byl jsem při nájezdu příliš rychlý a nezvládl jsem zadní část. V F2 máte vůz víc pod kontrolou i při přetáčivosti. Jak jsme mohli vidět v F1, vysoký přítlak a nový povrch trati způsobí problémy, když vám vůz ujede - je pak těžké s tím něco dělal. Auto jsem naštěstí nepoškodil, jen jsem se otočil," líčil své postřehy Norris.

Zatímco Kevin Magnussen byl z těch, kteří dosáhli svého maxima na hyperměkké směsi dopoledne - ale také se postaral o jednu ze dvou červených vlajek ve středečním testu, když se mezi zatáčkami 2 a 3 také otočil, Nikita Mazepin v kokpitu Force Indie dokázal vydolovat svůj nejlepší čas na měkkých pneumatikách v době, kdy do konce testů chybělo nějakých 20 minut.

Tradiční účastníky seriálu Grand Prix v letošním roce přeskočil ještě Jack Aitken na Renualtu, který si odbyl svůj křest ve voze F1. Pro svůj maximální výkon, k němuž potřeboval ultraměkké pneu, zajel rovněž dopoledne. Pierre Gasly převzal od Seana Gelaela a společně s Jake Dennisem se prezentovali na středně tvrdé směsi.

Ve "startovním" poli také figurovaly dva monoposty, určené pro vývojový program Pirelli pro rok 2019 - o tuto práci se postaral už zkušený Stoffel Vandoorne a další nováček Nicholas Latifi ve Force Indii, byl to celkově čtvrtý pilot, který se dokázal zlepšit po poledni, nicméně zůstal na posledním místě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy