Francie: Hrdinové z Maranella

Schumacher M. - Barrichello | foto: Scuderia Ferrari

Za slunečného počasí při teplotě 27°C se vydalo všech 20 vozů vstříc 70 kolům Grand Prix Francie.

Závod nakonec skončil po napínavé strategické bitvě triumfem Michaela Schumachera, který spolu s boxem Ferrari udolali Alonsa a Renaultem. Třetí místo obsadil výborně jedoucí Barrichello, jenž předvedl v samém závěru lahůdku, kterých bychom si přáli mít v každém závodě a hned několik. Na poraženého Trulliho zbylo nevděčné 4. místo. Button dokončil 5. před oběma novými McLareny MP4-19B, když byl i v závodě nakonec úspěšnější Coulthard. Montoya nestačil tempu konkurence a po přílišné snaze a chybách se musel spokojit s jediným bodem za poslední bodovanou pozici. Závod dokončilo 18. vozů!

Skvěle odstartoval Trulli, který se propracoval před Coultharda a Buttona. Alonso kontroloval situaci a Pole position proměnil ve vedení. Pomalý start měl Gene a s problémy se potýkal i Panis.

Úspěch při GP Francie si museli jezdci z Maranella tvrdě vybojovat. Michael Schumacher triumfoval ve Francii posedmé a Rubens Barrichello nám předvedl, že i se současnými monoposty se dá předjíždět nejen v boxech, ale i na dráze a dokonce prakticky v poslední zatáčce. Grand Prix Francie se představila jako ukázková co do spolehlivosti. Ze závodu odstoupily jen dva monoposty Sata a Baumgartnera. Cílovou čáru protnulo 18 vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy