Jak dopadly souboje týmových kolegů v Barceloně

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jak si vedli týmoví kolegové ve vzájemných soubojích během uplynulého víkendu v Barceloně? Opět si porovnáme jejich výkony v kvalifikaci i v závodě.

Dnes si výsledky shrneme stručně v tabulkách bez hodnocení jednotlivých pilotů. V kvalifikaci vyrazily všem dech svou rychlostí Red Bully, kde letos dokázal Mark Webber podruhé porazit mladšího Sebastiana Vettela.

První kvalifikační zářez si zapsal Michael Schumacher, jenž si pochvaloval změny na voze, naopak Nico Rosberg ze Španělska odjížděl rozladěný a cestou domu zklamaně utrousil, že špičku nestáhli - spíše naopak.

Své kolegy v týmech jednoznačně drtí Robert Kubica, Adrian Sutil a Timo Glock. Kubica s Glockem přeci jen mají nezkušené soupeře, Sutil však s Liuzzim v kvalifikacích zametá překvapivě.

Vyrovnané je to naopak u McLarenu, Sauberu, Williamsu, Lotusu a HRT. U Williamsu jsem nečekal, že by Barrichello mohl mít takové problémy se svým mnohem mladším kolegou Hülkenbergem, který nemá téměř žádné zkušeností v F1.


Tab. č. 1 - Srovnání dle výsledků v kvalifikaci

Závod se nesl pod taktovkou Webbera, jenž jezdil díky schopnostem a stavu svého monopostu RB6 jinou ligu. Za ním se dostal na druhou příčku před Vettela, který se potýkal od počátku s vyvážením, smolař Lewis Hamilton, jemuž kolo a půl před cílem praskla pneumatika zřejmě kvůli vadnému ráfku.


Tab č. 2 - Srovnání dle nejrychlejších kol v závodě

Brit do té doby dokázal zajet nejrychlejší kolo (1:24,357 min) a patřilo mu rovněž absolutně druhé nejrychlejší kolo (1:24,757 min) nedělního závodu (obě zajel hned po sobě). Do cíle nedojel, byl ovšem klasifikován na 14. místě, a protože do té doby jezdil rychleji než Button, v tabulce č. 2 je uveden před ním.


Tab. č. 3 - Srovnání dle průměrného času na kolo v závodě

Ostatní podstatné věci vyčtete z tabulek. Já se již jdu soustředit na Monako, kde dnes začínají první tréninky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy