Itálie: Schumi odráží útok

Je za námi v pořadí 14. závod sezóny na Italském okruhu Monza. Ferrari oslavuje.

Dnešní závod zůstal, co se týče dramatických okamžiků poněkud za očekáváním. Zdá se s odstupem času, že odvážný útok Montoyi na Michaela Schumachera v 1. kole vyplýtval veškerý střelný prach, kterého se v dalším průběhu závodu již nedostávalo. Přesto se jednalo o zajímavý závod, který sice bitvu o titul mistra světa výrazně nezkomplikoval, ale ani neukončil. Pouhé její odložení na další závod v USA slibuje, že se máme zase za 14 dní na co těšit.

Na sluncem zalitém okruhu Monza se očekávalo již 14. dějství letošního ročníku Grand Prix Formule 1. Sluneční paprsky a teplota kolem 23 °C měla více vyhovovat vozům s pneumatikami Michelin, ale včerejší vstoupení jezdců Ferrari a BAR Honda s konkurenčními pneumatikami Bridgestone dávalo před startem vyrovnané šance oběma táborům.

Tým Ferrari, věrní tifosi a všichni příznivci rudých monopostů z Maranella i jejich pilotů, oslavili Schumacherovo 4. vítězství na této trati bouřlivým jásotem a vlajícími rudými vlajkami. Otázkou je, zda bylo dnešní vystoupení maranellské stáje předzvěstí obratu ve vývoji letošní sezony a nebo to bylo těžce vydřené vítězství po mamutích testech, které tým v průběhu posledních 3 týdnů absolvoval. A otázkou také je, jak k tomuto dnešnímu rozřešení tajenky přispěly přepracované pneumatiky Michelin.

Ale na to nám možná přinese odpověď třeba hned příští předposlední letošní Grand Prix na okruhu Indianapolis v USA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy