Anglie: Barrichellův první letošní triumf

Brazilec Rubens Barrichello opět v letošním ročníku zachránil postavení týmu Ferrari, když zvítězil v dnešním závodě na okruhu v Silvertsone.

Dnes proběhla již jedenáctá Grand Prix tohoto ročníku, která se se odehrávala na Britském okruhu v Silverstonu. GP Velké Británie je pro mnohé stáje i samotné jezdce domácím závodem na okruhu dlouhém 5141 metrů s šestnácti zatáčkami. Na jezdce čekala porce 60 kol, které dohromady činily vzdálenost 308,355 Km. Před startem panovalo téměř jasné počasí, občas se však na obloze daly vidět menší dešťové mraky, ale v průběhu závodu nezapršelo. Výsledky včerejší kvalifikace byly předzvěstí velmi zajímavého závodu. Avšak nikdo by nevěřil jakou divočinu se závod promění. Na své si určitě přišel i řidič safety caru, který na trati odjel v čele pole několik kol a to dokonce dvakrát, krátce po sobě. Pojďme si tedy přiblížit jak se závod vyvíjel.

Na startu se o první řadu podělil Rubens Barrichello ve voze Ferrari překvapivě s Jarnem Trullim v Renaultu. V druhé řadě stál Kimi Raikkonen po boku Ralfa Schumachera, třetí elitní řadu pak obýval druhý rudý monopost stáje Ferrari s Michaelem Schumacherem za volantem, kterému také překvapivě sekundoval brazilec Cristiano Da Matta v Toyotě.

Rubens Barrichello si tak skvělou jízdou dojel pro své první vítězství sezóny, následován Montoyou a Kimim Raikkonenem.

Takže toto bylo stručné shrnutí velice atraktivního a napínavého závodu, který bych si dovolil označit za nejzajímavější v letošní sezóně. Průběh závodu ovlivnila procházka diváka po trati, na druhou stranu právě tato situace udělala ze závodu skvělou diváckou podívanou, kterou možná zase delší dobu neuvidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy