Jenson Button o závěru sezony

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Loňský mistr světa Jenson Button ztrácí na lídra šampionátu Alonsa 42 bodů. Stále je však ve hře o titul. O svých šancích promluvil pro svůj web.

Jensone, proč Mclarenu nevyšla poslední Velká cena podle očekávání?
Button:
To se nedá přesně říct, problémů bylo více. Já v sobotu cítil, že mám problémy s pneumatikami, chovaly se úplně jinak než v tréninku. Auto se chovalo divně, nemohl jsem se soustředit. Proto jsem zajel až sedmý nejlepší čas v kvalifikaci. A v závodě nám zase chyběl přítlak. Auto se na pneumatikách do extrémního mokra také nechovalo ideálně. Byl to prostě špatný víkend. 

Na Alonsa ztrácíte 42 bodů, ve hře jich je ještě 50. Stále pomýšlíte na titul?
Dokud je titul matematicky možný, tak o něj budu bojovat, to jsem říkal vždycky a stojím si za tím i nyní. Může se stát cokoliv, někdo z favoritů nedokončí, začne pršet... Kdo ví, třeba v Interlagu vyhraji já.

Má Mclaren dostatek sil na to, aby se vyrovnal s Ferrari a Red Bullem?
Poslední dobou jsme trochu ztráceli, nicméně tým je v tomto ohledu optimistický. Nemáme co ztratit a stále můžeme ještě dost získat. Stále usilovně pracujeme na posledních úpravách vozu pro poslední dva závody, tempo vývoje je velmi vysoké. Třeba ještě překvapíme. Navíc, podle všech předpokladů by měl okruh v Interlagu nejvíce vyhovovat právě našemu autu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu