Bývalý šéf vývoje motorů Ferrari přechází k FIA

Todt, Jean

Todt, Jean | foto: Scuderia Ferrari

Po Jeanu Todtovi, jenž na podzim vystřídal Maxe Mosleyho na postu prezidenta FIA, přechází pod tohoto zaměstnavatele další bývalá vůdčí osobnost z Ferrari - Gilles Simon.

Simon, jenž do října šéfoval oddělení motorů ve Scuderii, se bude u FIA věnovat novým zdrojům energie a zelenějším technologiím, jež by šly využít ve Formuli 1. Dva kamarádi se tak dají opět dohromady - pod hlavičkou Mezinárodní automobilové asociace spojí své síly opět s Jeanem Todtem.

Tímto krokem odpůrci Todta, jenž se obávali o objektivní rozsudky FIA a nadržování stájí z Maranella, získávají další střelivo. FIA nám tak trochu rudne - stává se z ní emeritní asociace Ferrari?

Todt v interview pro francouzské Le Figaro tento krok obhajuje slovy: "Musíme se přizpůsobit době a zásadně přehodnotit motosport, dokonce vytvořit nové obory. Poté, co jsme se vzdali KERSu, nezavedeme v příštím roce žádnou inovaci. Je mi to líto. Proto jsem se rozhodl vytvořit pracovní skupinu - kvůli toho do FIA přišel Gilles Simon, bývalý šéf motorářů Ferrari."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu