Barrichello ví, co chce dělat v roce 2010

Vítěz GP Evropy Rubens Barrichello dokázal, že ještě do starého železa nepatří, nicméně jaké jsou jeho plány a přání? Chce se věnovat architektuře, kterou vystudoval a nebo pokračovat ve své kariéře závodního jezdce?

„Pokud jde o mne, na 100% chci dál závodit v F1! Už loni jsem ukázal, že toužím zůstat v šampionátu a stále jsem věřil, že se tak i stane,“ prohlásil brazilský pilot ke své budoucnosti.

V loňském roce se tehdejšímu zaměstnavateli Hondě vůbec nedařilo, stáj byla odsouzena k prodeji nebo zániku. Nakonec ji koupil její šéf Ross Brawn, ale smlouvu prodloužil pouze Buttonovi. Rubens musel na podpis čekat déle, ale nakonec důvěru dostal.

„V podobné situaci jako loni být samozřejmě nechci, znám tu řadu lidí a mám nejen zkušenosti, ale i rychlost, určitě se budu snažit závodit dál.“

Na začátku letošní sezony Barrichello za svým kolegou zaostával, ale v posledních závodech se situace otočila. Tým musel sáhnout po změnách, aby se neopakovaly problémy s pneumatikami v chladnějších podmínkách. Ty však zřejmě více sedí Barrichellovi, naopak vedoucí jezdec šampionátu se velmi trápí.

Z uchazečů o titul dosáhl nejlepšího výkonu jak ve Valencii, tak v dnešní kvalifikaci Barrichello, má ještě reálnou šanci porazit Buttona i oba jezdce Red Bull?

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu