Valsecchi: Nebudu dělat komparzistu

HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Davide Valsecchi, šampion posledního ročníku asijské série GP2, chce dokázat, že mu talent nechybí a že i v podceňovaném týmu může dokázat divy.

Italský pilot Davide Valsecchi, je v těsném kontaktu s týmem Hispania Racing a v této souvislosti se o něm mluví jako závodním pilotovi španělského týmu v příští sezoně. Valsecchi společně s Josefem Králem, testovali vozy HRT v Abu Zabí a oba na přední představitele udělali pozitivní dojem.

Není samozřejmě žádným tajemstvím, že tým HRT dává přednost jezdcům, kteří si místo v kokpitu zaplatí před těmi talentovanými, navíc i nadále přetrvávají pochybnosti o skutečné technické konkrétnosti španělského týmu.

Pro Valsecchiho by mohla být nedostatečná konkurenceschopnost týmu velkým handicapem a koncem jeho kariéry, ale italský pilot je opačného mínění: „Mým snem, stejně tak jako pro mnoho dalších, je závodit ve formuli 1. Pokud bych však byl neustále na chvostu startovního pole, závodění by již nebylo takovou zábavou, v tom případě bych měl zůstat v GP2 a vyhrávat tu. Přesto musím říct, že první kontakty s týmem na mě zapůsobily velmi pozitivně a věřím, že tým bude schopný udělat velký krok v před i díky novým převodovkám od Williamsu. To ve mně vzbuzuje důvěru a věřím, že HRT bude mnohem víc vpředu, v porovnání s letošní sezonou.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu