Brawn udržel suverénní rychlost

BRAWN GP – REVIEW; Button slaví čtvrtou výhru, zatímco Barrichello je z druhého místa zklamaný. Kvůli špatné sadě pneumatik ho týmový kolega připravil o první místo.

Jenson Button, 6.
Mysleli jsme si, že strategie se třemi zastávkami bude nejrychlejší a s tímto jsme přistoupili k poslední části kvalifikace. Start byl dobrý, ale Rubens vyloženě vyletěl a nemohl jsem ho udržet. Kvůli ztrátě vedení a možnosti uvíznutí za Rosbergem jsme změnili strategii na dvě zastávky. Auto působilo s palivem velmi těžce, ale opravdu jsem se snažil a v dalších dvou stintech jsem strategii zužitkoval. Vítězství je trochu nečekané, ale znamená mnoho pro pokračování našich úspěchů.
Rubens je samozřejmě nespokojený, že dnes nevyhrál, ale velmi mi pomohl překonat potíže, které jsem měl v pátek. Určitě na něj také přijde. V týmu vládne skvělá nálada a jsem pyšný, že vyrobili tak dobré auto. Velký dík všem v továrně v Brackley a Mercedes HPE. Podporovali náš tým v těžkých časech, bez nich bychom toho nedosáhli.

Rubens Barrichello, 2.

Závod pro mě začal opravdu dobře, skvěle jsem odstartoval a předjel Sebastiana s Jensonem, od první zatáčky a za Safety Carem jsem vedl. Auto bylo během prvního stintu skutečně dobré a díky tomu, že jsem se po zastávce vrátil před Nicem, jsem měl závod dobře rozjetý. Překvapilo mě, když Jenson změnil strategii a věděl jsem, že musím jet naplno, aby má strategie fungovala.
Na třetí sadě pneumatik jsem ale měl problémy a nedokázal jsem zajíždět časy, které by mě udržely před Jensonem. Pro Jensona i tým je to skvělý výsledek, ale já jsem zklamaný, že jsem v tak dobrém víkendu nevyhrál. Ale jsem optimista a věřím, že mé vítězství přijde brzy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu