Šampion v rally Loeb nebude v Abú Zabí debutovat v F1

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Red Bull Racing

Pětinásobný mistr světa v rally Sébastien Loeb z Francie definitivně nebude na startu závěrečného závodu mistrovství světa automobilů F1 v Abú Zabí.

Pětinásobný mistr světa v rally měl údajně v Abú Zabí zažít svůj debut v závodě F1 s vozem stáje Toro Rosso. Mluvčí jeho rallyového týmu Citroen však v úterý oznámil, že Loeb neobdržel tzv. superlicenci, která by ho ke startu opravňovala. "Seb žádal o superlicenci a dnes dostal odpověď," řekl Marie - Pierre Rossi.

Podle některých zpráv je to však spíš tak, že stáj Toro Rosso, která je sponzorsky svázaná s rallyovým týmem Citroen, ve skutečnosti nenabídla Loebovi kokpit nebo že se pětatřicetiletý francouzský jezdec nakonec sám rozhodl neriskovat mezi špičkovými formulovými závodníky svou pověst.

"Fanoušci motorismu byli strašně zvědaví na to, jak si Sebastien povede v Abú Zabí," řekl Loebův krajan, čtyřnásobný mistr světa F1 Alain Prost. "Ale nakonec zvítězil rozum. Sebastien je velký šampion a byla by škoda, kdyby riskoval svou image. Ty dvě disciplíny jsou totiž strašně odlišné," dodal Prost.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu