Häkkinen o Nürburgringu: Výborná trať

Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Bývalý pilot F1 a dvojnásobný mistr světa, Mika Häkkinen, vzpomíná na trať v Německu a na nepředvídatelné počasí v pohoří Eifel.

I když Mika svoji kariéru již před nějakou dobou ukončil, tak je stále vítaným hostem v paddocku. O uplynulém víkendu se Fin nacházel v Mnichově, kde se jel závod DTM na olympijském stadionu. Nicméně teď se již teší na závod F1 na Nürburgringu. 

Zde se totiž již tento víkend pojede závod F1, což si Mika nemůže nechat ujít. "Budu tam," řekl 42letý bývalý pilot. A jak Mika vzpomíná na pověstnou trať v pohoří Eifel? "Jednou jsem tam vyhrál a to bylo opravdu důležité vítězství." Bylo to v roce 1998, kdy se Häkkinen prosadil proti Schumacherovi.

Toto vítězství bylo mezníkem v cestě za prvním titulem Fina. Mika vzpomína na rozmary počasí na německé trati: "Počasí je tam tak proměnlivé, může se rychle měnit. Je to ale velkolepý závod. Atmosféra je tam dobrá, bývá tam hodně fandů. Mimo to je Nürburgring výborná trať na jízdu."


Mika Häkkinen ve Španělsku roku 1999 s McLarenem MP4-14

Srovnávat Nürburgring s Hockenheimem se však Finovi nechce, ačkoliv i na druhé německé trati vystoupal na stupně vítězů. "Myslím, že každá z těch tratí má něco dobrého a něco špatného. Člověk nemůže říci, zda-li je lepší jedna nebo druhá. O každé z těch tratí můžeme nakonec říct něco dobrého," míní Mika Häkkinen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu