Räikkönen o tvarování sedačky a rozruchu kolem jeho návratu

Navrátilec do Formule 1 Kimi Räikkönenem včera navštívil továrnu Lotusu v Enstone, kam se dostavil k tvarování sedačky. Jak důležitý je to proces? Jak vnímá rozruch, který způsobil svým návratem?

Kimi, dnes jsi poprvé od roku 2009 znovu usedl do kokpitu vozu Formule 1. Jaký to byl pocit?
Kimi Räikkönen: Když jsem byl v Enstone naposledy, narychlo jsem do vozu naskočil, ale tohle je opravdu od roku 2009 poprvé, kdy jsem seděl ve voze F1 řádně s helmou. Byl to nejprve trochu divný pocit, protože kokpit se zdá být poněkud malý, ale to je normální.

Je to jako v minulosti, když mi tvarovali sedačku - když poprvé usedáte do vozu, zdá se vám to trochu divné, ale rychle si zvyknete. Bude to příjemné znovu závodit.

Jak důležité je tvarování sedačky?
KR: Je to jedna z nejdůležitějších prací. Seděním ve voze trávíte tolik času, takže pozice je skutečně klíčová, musí být 100% správná. Raději v této části roku strávím hodně času při její přípravě, protože v sezóně se jede mnoho závodů a za volantem toho hodně prosedíte. Správné sezení je povinností.

Byl jsi překvapený veškerým tím zájmem, který vyvolal v uplynulých týdnech tvůj návrat?
KR: Kolem mého návratu vznikl v tisku docela rozruch a hodně se toho i napovídalo. Pro mě je návrat do Formule 1 tou správnou věcí a doufám, že tomu tak bude i pro tým a také pro fanoušky!

Miluji tento čas roku v továrně. Kolem nového vozu je skutečně rušno, každé jedno oddělení pracuje naplno, aby bylo vše včas připraveno. Opravdu můžete cítit oddanost lidí kolem a je příjemné být toho součástí.

kimi
V kokpitu bylo Kimimu zpočátku trochu těsno (foto: Lotus Renault GP)

O tvém návratů se toho hodně napsalo - někdy opravdu pozitivní věci, jindy o něco negativnější.
KR: Na mě to nemá žádný vliv - někdy zaslechnete nějaké nesmysly a jindy zase příjemné věci. Hlavní věcí je, že návrat je to, co si přeji, a že mám s tímto týmem dobrou příležitost, takže jsem spokojený. Opravdu jsem se nikdy nezabýval tím, co lidé říkají či co si myslí. Dělám si věci po svém, a pokud jsem s nimi spokojený, pak je to pro mě to nejdůležitější.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu