Díky KERSu se bude více předjíždět

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Všichni piloti Formule 1 dnes na tiskové konferenci souhlasili s tím, že KERS usnadní předjíždění. Podle Roberta Kubicy a Felipeho Massy je zavedení KERSU cestou ke zvýšení předjížděcích manévrů.

Na čtvrteční tiskové konferenci byli piloti dotázání, jestli očekávají více předjížděcích manévrů ve Formuli 1 v právě začínající sezóně. Pokud tomu vůbec něco pomůže, bude to právě KERS. Kubica k tomu řekl: "Myslím, že KERS na to bude mít velký vliv, záléží, jestli ho ve voze budete mít či ne. To bude klíčové. Nečekám více předjíždění díky změnám v aerodynamice. Pouze pokud vůz před vámi nebude mít KERS a vy ano - pak to může být o něco snadnější, ale myslím, že to bude pořád docela těžké."

Jezdec Ferrari Felipe Massa souhlasí: "Myslím si totéž, mám stejné pocity. Jak řekl Robert, když máte KERS a jste o pár desetinek za jezdcem před vámi, pak KERS může pomoci, ale nevím, o kolik to bude lepší ve srovnání s loňskem. Pokud to pomůže o 5 či 10 %, pak to bude velké vylepšení."

Ferrari použijí KERS v obou svých vozech, zatímco BMW pouze v jednom - v tom, který bude pilotován Nickem Heidfeldem. Brawn GP bude naproti tomu startovat bez něj. Button věří, že to může být pro něj nevýhodou: "Jedním z problémů, pokud nemáte KERS a jste za vozem, který ho má, je to, že se před něj prostě nebudete moci dostat, což je jedna z těch nevýhod, jež s sebou nese jízda bez KERSu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu