FOTA: FIA ohrožuje budoucnost F1

FOTA

FOTA | foto: FOTA

Podle vyjádření asociace FOTA její zástupci opustili dnešní jednání kvůli prohlášení ředitele závodů Charlieho Whitinga, že nejsou mezi přijatými týmy do příští sezóny a nemají tedy právo hlasovat o změnách jakýchkoliv pravidel.

„Zástupci všech týmů FOTA dnes navštívili setkání Sportovní pracovní skupiny na Nürburgringu.
Během jednání byli informováni Charliem Whitingem z FIA, že, na rozdíl od předchozí domluvy, osm týmů FOTA momentálně není mezi přijatými do šampionátu FIA Formule 1 2010 a tudíž nemají žádná volební práva ve vztahu ke sportovním a technickým pravidlům.
Všech osm aktivních členů FOTA ale bylo v seznamu přijatých schváleném Světovou radou FIA a vydaném FIA 24. června.
Ve světle těchto prohlášení zástupci FOTA požadovali odložení dnešního jednání. To bylo zamítnuto s tím, že nelze podepsat Concordskou dohodu, dokud nebude dosaženo jednotného schválení pravidel pro rok 2010,“
říká prohlášení FOTA.

FOTA se také domnívá, že pravidla pro rok 2010 už byla schválena a to v podobě pravidel pro rok 2009 se všemi změnami přijatými do 29. dubna. V Paříži při dohodě s FIA o jednotném souhlasu dalších týmů údajně nepadlo ani slovo. Porušení dohod tedy znamená ohrožení budoucnosti F1.

„V důsledku toho nemohli zástupci FOTA na následujícím jednání Technické pracovní skupiny uplatnit svá práva a neměli tedy jinou možnost, než ho opustit,“ dodává FOTA.

Po Mosleyho úvahách o kandidatuře na post prezidenta FIA jde o další narušení dohody, která zažehnala hrozbu vzniku konkurenční série. Podle některých zdrojů je s vývojem situace velmi nespokojena i společnost CVC, majitel komerčních práv na F1. Ta byla už dříve tento týden zaskočena kontroverzními tvrzeními Bernieho Ecclestonea o Hitlerovi a Hussajnovi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu