Sauber zklamaný z výsledku v Monze

Villeneuve J. - Massa

Villeneuve J. - Massa | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým dokončil italskou Grand Prix na nebodovaných pozicích, když Massa dojel na 9. a Villeneuve na 11. pozici.

Felipe Massa se fantasticky odpichnul z 15. pozice na startu, na konci závodu však skončil jen těsně za poslední bodovanou pozicí, tedy devátý. Celkově tým hodnotí jeho výkon v dnešním závodě za dobrý, obvzvlášť, když všech dvacet jezdců závod dokončilo.

"Dobře jsem odstartoval a dokázal se v první zatáčce vyhnout kolizi," říká Massa. "Potom jsem měl dobrou rychlost, ale auto se špatně ovládalo. Chovalo se nervozně. Ale po startu z 15. pozice s umístěním na 9. pozici, to je asi nejvíce, čeho jsme dnes mohli dosáhnout, zvlášť, když všichni dojeli. I když takto ztratit poslední bod závodu je zklamání. Přinejmenším mám dobrou pozici pro start ve Spa, což je okruh, který mám rád."

Jacquese Veliieneuve dojel v závodě na 11. pozici. Villeneuve byl po startu předjet Kimim Räikkönenem, za kterým se Kanaďan držel až do prvních zastávek v boxech. Pozdeji v závodě došlo k situaci, kdy byl Jacquesovi vyvěšen modrý praporek, a musel Kimiho pustit. Byla to chyba traťových komisařů, protože oba jeli ve stejném kole nebo přecitlivělost na Kimiho situaci.

"Odstartoval jsem velmi dobře. Zpočátku jsem byl schopen se Kimiho držet," říká Villeneuve. Když jsme se potkali znovu v boji o pozici, byl mi dán signál k puštění jezdce modrou vlajkou. Musel jsem jej pustit. Myslím, že to komisaři přehnali. Ale celkově to nebyl špatný závod. Měli jsme agresivní strategii, ale k úspěchu bychom potřebovali lepší pozici na startu. Auto jsme měl přetáčivé, to mi ale nevadí.

Foto: Sauber Petronas

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu