Sainz lituje pomalých zastávek Toro Rosso: "Měli jsme neuvěřitelné tempo"

Carlos Sainz v Monaku

Carlos Sainz v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz si po Velké ceně Monaka stěžuje na příliš pomalé zastávky svého týmu, kvůli nimž ztrácel pozice. Nebýt nich, pak si myslí, že by dojel lépe než na osmém místě se ztrátou jednoho kola na vítěze.

"Upřímně, mohli jsme získat mnohem více bodů. Ale pokaždé, když jsme zastavili, tak jsme vyjížděli o dvě místa hůře, takže s tím nejsem spokojený," láteří Sainz, jehož první zastávka trvala 5,5 a druhá 5,9 sekundy. "Pérez to ukázal. Při první zastávce byl za námi a skončil třetí, my osmí. To není moc dobré."

Při první výměně pneumatik v 21. jej přeskočil Pérez, při druhé Alonso. "První zastávka, kdy jsme jeli pro přechodné pneumatiky, jsme měli na Vettela náskok 21 sekund. Tlačil jsem na to tři kola, on byl zaseknutý za Massou. Došlo tam ale k nějakému problému s pravým předním kolem, kvůli tomu jsme ztratili 3 nebo 4 sekundy. Pak tým neriskoval nebezpečné vypuštění do cesty [Pérezovy] Force Indie, která nás předjela."

"Také při druhé zastávce jsme odjížděli hned za Rosbergem, měl velmi pomalé výjezdové kolo, byl velmi opatrný. A Fernando ujel kolo navíc a vyjel před námi. Je to opravdu škoda, protože jsme měli rychlost na to, abychom dokázali něco dobrého. Strategie byla správná - zajeli jsme do boxů, kdy jsme měli, ale věci v boxové uličce nevyšly tak, jak by měly," lituje Sainz.

img-responsive

Sainz v úvodu Velké ceny Monaka jezdil před Pérezem | foto: Red Bull Content Pool

Svou rychlostí v neděli dle svých slov předčil všechny piloty kromě prvních dvou - Hamiltona s Rosbergem: "Myslím, že jen dva lídři byli rychlejší než my. Jakmile jsem se dostal na čerstvý vzduch, když všichni zastavili, měli jsme neuvěřitelné tempo."

"Šlo jen o ty okamžiky, na nichž záleželo - ty dvě zastávky, kdy jsme neudělali ty správné věci ve správný čas a z boxů jsme vyjeli později, než jsme měli. Mohl jsem být... nemyslím na pódiu, Checo odvedl dobrou práci, ale výše než na osmém místě po tak silném víkendu," dodává pilot Toro Rosso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu