Force India chce od Hülkenberga lepší výkony, vylepšený vůz sedí více Pérezovi

Nico Hülkenberg zatím nenašel správné nastavení pro inovovaný vůz

Nico Hülkenberg zatím nenašel správné nastavení pro inovovaný vůz | foto: Sahara Force India

Rob Fernley, šéf týmu Force India, sice věří tomu, že vůz VJM09 více sedí stylu Sergia Péreze, nicméně i tak čeká od svého druhého jezdce, Nica Hülkenberga, lepší výkony.

V kvalifikaci na VC Španělska byl Nico Hülkenberg opět pomalejší než Sergio Pérez - duel vyznívá v poměru 4:1 poměrně jasně ve prospěch Mexičana. Navrch měl Pérez i v Rusku. Přitom sezona pro Hülkenberga nezačala špatně - v Melbourne obsadil sedmé místo a na svém kontě má 6 bodů. Jenže pak už vyšel bodově naprázdno.

Force India přivezla do Španělska spoustu nových dílů a chtěla úspěšně vstoupit do evropské části sezony. Po sobotní kvalifikaci Rob Fernley prohlásil: "'Checo' odvádí momentálně fantastickou práci, Nico by mohl ukázat snad trošku víc." Přitom v Q1 byl ještě Hülkenberg výrazně rychlejší, ale v Q2 mu chyběla desetina. 

Podle Fernleyho patří jeho jezdci mezi "světovou třídu. Auto a pneumatiky zřejmě sedí více jízdnímu stylu Checa. Snad se nám to podaří zoptimalizovat a Nico bude opět silnější." Hülkenberg zatím v Barceloně nenašel s novými díly správné vyvážení.

img-responsive

Hülkenberg doufá v body | foto: Sahara Force India

"Novinky nás obecně posunuly o krok vpřed, ať už jde o rychlost nebo vyvážení. Já se ale ve voze ještě necítím moc dobře. A zítra ale pojedeme s tímto balíkem delší výjezdy, takže uvidíme. Střed pole je hodně vyrovnaný, budeme zítra tlačit na body. Ale musí všechno vyjít," nehází flintu do žita Nico Hülkenberg. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu