Porazit v Bahrajnu Rosberga bude těžké, přiznává Hamilton

Nico Rosberg a Lewis Hamilton ve Fellbachu - Mercedes-Benz, Motorsport Kickoff 2016

Nico Rosberg a Lewis Hamilton ve Fellbachu - Mercedes-Benz, Motorsport Kickoff 2016 | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton se domnívá, že porazit jeho týmového kolegu, Nica Rosberga, bude v Bahrajnu opravdu náročné. Nico Rosberg však nechce podceňovat Ferrari.

Nico Rosberg začal novou sezónu F1 vítězně a po Austrálii bude chtít pokračovat. A jeho týmový kolega, Lewis Hamilton, uznal, že porazit Němce na trati v Bahrajnu bude opravdu náročné.

V obou pátečních trénincích na něj Brit ztratil. V tom prvním 0,5 s, ve druhém 0,24 s. Ztrácel na něj především ve druhém a třetím sektoru. "Nico je v Bahrajnu vždy rychlý a je výzvou ho tu porazit. Já jsem zatím nevyladil nastavení auta. Pokud se nám to podaří, uvidíme, ale je to vždy těžké," uvedl Hamilton

V posledních dvou letech se tu radoval právě Hamilton, podle jeho slov tento okruh sedí spíš Rosbergovi. "Je to náročný okruh na to najít správné nastavení a já tu nejsem obzvlášť silný, takže musím tvrdě pracovat, abych z auta dostal maximum. Pro Nica je to dobrý okruh, jeden z jeho nejsilnějších, takže na tom postupně pracuji," komentuje situaci.

Pochvaloval si závodní rychlost a domnívá se, že to bude velmi těsné. Problémem pro něj bylo větrné a neobvyklé počasí, které napomáhalo většímu opotřebování měkkých a super-měkkých předních pneumatik. 

Podobně to vnímá i Rosberg. "Počasí je překvapením, je tu chladno a specifikace pneumatik se rozhodla již dávno, před pár měsíci. Nyní se jimi musíme řídit, nemůžeme říct, že je chladněji a změnit je. A to pro nás může být náročné, protože tyhle teploty je ničí mnohem rychleji," popisuje.

A přestože vypadali Mercedesy během pátečních tréniků dominantně, ztráta Ferrari byla větší než v Austrálii, Rosberg rudé vozy nepodceňuje. "Očekáváme, že budou hrozbou. Bude to proti něm určitě náročné, ale vypadá to pro nás dobře, měli jsme dobrý den a jsme spokojeni," odpověděl na otázku, zda zde Ferrari bude mimo boje o vítězství.

Podle něj se dočkáme i překvapení, protože zde uvidíme řadu různých strategií a pokud se objeví safety car, může to velmi zamíchat kartami. Mercedes a Ferrari zde volilo odlišný výběr specifikace pneumatik.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu