Button: Letos McLaren určitě nevyhraje žádný závod

Podle Buttona si fanoušci McLarenu na vítězství ještě počkají

Podle Buttona si fanoušci McLarenu na vítězství ještě počkají | foto: Honda Racing F1

Po níži by mě vždy stoupnout tlak. V historii F1 jsme několikrát byli svědky vzestupu týmu, který se ocitl téměř na dně. Stačí připomenout Ferrari a McLaren v roce 1980 - dva roky poté už oba týmy bojovaly o mistrovský titul.

Fanoušci McLarenu na takové zmrtvýchvstání čekají jak na smilování. Loňský rok byl jedním z nejhorších, na vítězství čeká tým z Wokingu už více než tři roky - naposledy vyhrál Jenson Button brazilskou Grand Prix 2011. Jak se ovšem služebně nejstarší pilot závodního pole vyjádřil, v tomto směru zatím nelze očekávat změnu.

"Bezpečně můžeme oznámit, že žádnou Grand Prix nevyhrajeme," reagoval šestatřicetiletý pilot na otázku, jaké jsou vyhlídky stáje McLaren pro letošní sezónu. Zároveň si ani netroufá odhadnout, co by mělo vést k opětovným úspěchům. "To ještě nevím, protože my všichni příliš netušíme, na čem jsme. To nám závody nevyhraje - bylo by samozřejmě velkým úspěchem toho dosáhnout. Před prvním závodem ale spíš vidím pouze zlepšení proti loňskému roku."

Button však věří, že tým se vrací do lepší poloviny startovního pole, byť jsou to zatím postupné kroky. "Zlepšili jsme se, ale to nestačí. Křivka posunu musí být během sezóny rozhodně větší. Dosáhli jsme lepší spolehlivosti, cítím i větší nasazení, ale pořád musíme pracovat na výkonu a celkovém přítlaku," dodává Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu