Briatore důrazně odmítá své odsouzení

Luxusní zboží, krásné ženy, to je svět bývalého šéfa týmů F1 Flavia Briatoreho

Luxusní zboží, krásné ženy, to je svět bývalého šéfa týmů F1 Flavia Briatoreho | foto: Renault Sport F1

Postava italského finančníka, obchodníka a bývalého šéfa několika týmů F1 se opět dostává do popředí zájmu zejména italského tisku. Příčinou je daňový skandál, týkající se Briatoreho luxusní jachty.

Pětašedesátiletý rodák z italského Cuneca, jehož kariéru nastartovala práce pro oděvního magnáta Benetton. V jeho barvách také později vedl tým F1 a měl zásluhu na příchodu Michaela Schumachera. V mezičase stačil koupit od Cyrila de Rouvre stáj Ligier, ovšem už v roce 1997 se s F1 loučí, aby se později vrátil na post týmového šéfa u Renaultu. Tady také prožil známou Crashgate, po níž byl nucen své aktivity v F1. Ostatně tento případ je ještě v čerstvé paměti. 

Jak jsme informovali (čtěte zde), čelí nyní Briatore obvinění z daňových úniků týkajících se jeho luxusní jachty Force Blue. Flavio však nadále trvá, že žaloba je kompletně nesmyslná, jachta nebyla využívána jinak, než jak bylo určeno: "Ani jsem všechny ty zprávy v novinách nečetl, nezajímají mě; nejde o nic jiného než o plýtvání papírem," odpověděl Briatore na otázku, co říká velké medializaci případu.

"Italští novináři se tváří velice statečně, používají palcové titulky, ale odvoláme se, tenhle případ ještě neskončil. Moje jachta se používala pro charterové plavby, tvrdím to i přesto, že jsem byl odsouzen," cítí křivdu zakladatel módní značky Billionaire Couture a obchodník luxusním zbožím Briatore. Jeho právník vidí příčinu ještě jinde: "K tomuto procesu došlo jen proto, aby byl někdo potrestán za svůj životní styl."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu