Marko: Ferrari učinilo Neweymu absurdní nabídku

Marko, Helmut

Marko, Helmut | foto: Red Bull Racing

Zatímco nový šéf Scuderie, Marco Mattiaci, odmítá, že by učinili jakoukoliv nabídku Adrianu Neweymu - v Monte Carlu řekl: "Adriana jsme nikdy nekontaktovali" - odborný poradce Red Bullu v otázkách pro motorsport, Helmut Marko, mluví o jiném příběhu.

Rakušan, který je považován za pravou ruku Dietricha Mateschitze, popisuje nabídku italského týmu jako "absurdní". Navíc se má za to, že s nabídkou Neweyho oslovil přímo prezident Ferrari, Luca di Montezemolo.

"S Adrianem jsme měli dlouhou konverzaci. Ferrari mu učinilo absurdní nabídku, ať už se bavíme o finanční stránce, tak i o stránce jeho odpovědností," říká Helmut Marko pro Servus TV. Brit si však vybral pro dohlednou budoucnost setrvání u Red Bullu. Jeho role v týmu F1 však výrazně poklesne a místo toho se bude věnovat dalším projektům. 

Marko dále vysvětluje, že odmítnutí nabídky Ferrari - která se mimo jiné měla vyšplhat až do závratné výše 18 milionů britských liber za rok (kolem 600 mil. Kč) - a ustoupení do pozadí v aktivitách F1 je v důsledkem stále více omezujících pravidel. "Adrian otevřeně přiznal, že je už trošku unavený.


Nabídce Ferrari odolal Newey kvůli čím dál omezenějším pravidlům (zdroj: Scuderia Ferrari)

Je to proto, že v F1 je neustále méně a méně prostoru pro inovace. Nechceme ho ztratit, a tak vybudujeme toto nové centrum, kde se, vedle své práce v projektu F1, může zabývat různými projekty," dodal Marko.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu