McLaren zprávy o odkupu svých akcií Hondou popírá, svůj podíl chce navýšit Dennis

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Honda nebude dle tiskového mluvčího týmu odkupovat žádný podíl v McLarenu. Nicméně v zákulisí se mluví o změně vlastnické struktury mezi stávajícími akcionáři.

Tiskový mluvčí McLarenu dnes řekl: "Zcela v rozporu s nedávnými zprávami v mediích nás Honda informovala, že nemá v plánu žádný odkup podílu v McLarenu. Veškerý cíl Hondy leží ve vývoji její pohonné jednotky pro Formuli 1."

Je tedy jasné, že Honda nezopakuje to, co jsme mohli v minulosti u McLarenu vidět v podání Daimleru, který je mateřskou společností Mercedes-Benzu a který v rámci svého dlouholetého partnerství s britským týmem určitý podíl vlastnil. Když se Daimler rozhodl svůj podíl v McLarenu v roce 2010 prodat, aby se mohl plně věnovat svému vlastnímu týmu, tak svůj podíl prodal primárně bahrajnskému investičnímu fondu Mumtalakat.

Poslední zprávy ale nasvědčují tomu, že Ron Dennis je připraven zvýšit svůj majetkový podíl v týmu z aktuálních 25% nákupem části akcií právě od Mumtalakatu a možná také části akcií od Mansoura Ojjeha, který v součastnosti vlastní rovněž 25% týmu. Zde by byl důvod jasný - Ojjeh je momentálně vážně nemocný, když bojuje s rakovinou. 

Vlastně se mělo za to, že odkoupení části jeho podílu mělo být jednou z podmínek návratu Dennise do čela týmu, když před touto sezonou nahradil Martina Whitmarshe, který v týmu nemá žádnou majetkovou účast. Ron Dennis v posledních měsících hodně tvrdě pracuje na tom, aby našel nového titulárního sponzora a také nového investora, který by mu pomohl zvýšit nad týmem kontrolu. Nicméně od ledna se Britovi nového sponzora najít nepodařilo.


Ron Dennis s Martinem Whitmarshem v Bahrajnu 2004 (foto: Hoch Zwei)

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu