Charouz chce na Nürburgringu bodovat

Jezdec týmu Rosberg Jan Charouz bude o víkendu startovat ve třetím podniku německého šampionátu BMW, který se výjimečně jede jako součást Grand Prix formule 1.

Cílem českého jezdce je rozmnožit svou bodovou sbírku.

Závody formule BMW v rámci poháru ADAC jsou obvykle součástí závodních víkendů šampionátu DTM. Jednou v roce je však vše jinak a jede se v rámci Grand Prix vozů formule 1, konkrétně jde o Grand Prix Evropy na Nürburgringu. Tento krok nejenže umožní mladým jezdcům ukázat se týmům formule 1, ale obvykle je to také příležitost k setkání s jezdci týmu BMW WilliamsF1, loni takto proběhla diskuse s Ralfem Schumacherem.

Jan Charouz: „Na Nürburgringu to bude jiné, než při ostatních závodech. Je to jediný podnik, kde jedeme při Grand Prix formule 1 a tomu byl uzpůsoben i program. Odpadl volný trénink a začínáme rovnou kvalifikací, z čehož moc radost nemám, protože mi více vyhovuje, když mám více času sžít se s vozem. Absenci volného tréninku nahradily dubnové testy, kde jsem byl s vozem spokojen. Doufám, že se mi podaří kvalifikovat lépe než v Adrii, protože pak je těžké dosáhnout na body. Cílem je získat další body. Průběh závodního víkendu budou sledovat také lidé z formule 1, takže to bude prestižnější, ale také tam asi bude větší tlak.“

BPA sport marketing, a.s.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu