Button: Všechny novinky letos fungují, pokrok zastínily vlastnosti okruhu v Malajsii

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Jenson Button je spokojený s novými díly, které pomohly zlepšit rychlost McLarenu MP4-29. Kvůli charakteristikám okruhu v Sepangu se však pokrok nemohl v plné míře projevit.

"Nemyslím si, že bychom byli tak konkurenceschopní jako v prvním závodě, ale podle mě to bylo zkrátka dáno okruhem. Cítil jsem, že jsme s naším vozem udělali pokrok. Neprovedli jsme přímé srovnání dílů. Když máte tak velké novinky a změny v aerodynamice, zkrátka to ani nejde," popisuje Button pro Autosport.

Proč? "Marnili byste příliš mnoho času, musíte věřit aerodynamickému tunelu. Všechno, co letos vyšlo z aerodynamického tunelu, na trati fungovalo, což je skvělé. Cítím, že vylepšení nám něco dala, jenže Sepang je pro nás trochu náročným okruhem," pokračuje britský jezdec.

"Silné stránky našeho vozu se opravdu nemohou projevit. A horko tyto potíže ještě zhoršilo. Za chladnějšího závodu bychom podle mě měli lepší rychlosti." Vyšší konkurenceschopnost se dá očekávat již tento víkend v Bahrajnu na okruhu, který by měl vozům poháněným motory Mercedes sedět.

mclaren
V Malajsii představil McLaren několik významnějších novinek včetně novéh nosu
(foto: McLaren Mercedes)

Podle sportovního ředitele McLarenu Erica Boulliera má tým ve Wokingu správné nástroje pro závody ve vývoji a úspěšný boj s Mercedesy či Red Bully: "Ve výkonnosti zaostáváme, ale víme o tom a plně na tom pracujeme."

"Jednou z velkých věcí přes zimu bylo zajistit korelaci mezi aerodynamickým tunelem, CFD a tratí. Z toho, co jsme pozorovali při testech v Bahrajnu, v Melbourne a tady, každé vylepšení na dráze odpovídá číslům, což je dobrým znamením a dobrým základem.

Potřebujeme tedy dále vyvíjet a pracovat. Pro Bahrajn máme další vylepšení a myslím, že něco přivezeme na každý závod," dodává Eric Boullier, který letos přišel z Lotusu, aby na závodní tým McLarenu dohlížel místo Martina Whitmarshe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu