Kvjat: Formule 1 není jinou planetou

Kvjat, Daniil

Kvjat, Daniil | foto: Scuderia Toro Rosso

Letošní šampion GP3 Daniil Kvjat se v novém týmu rychle adaptuje, po absolvování dvou prvních pátečních tréninků v USA a Brazílii nabírá sebevědomí.

Tým Toro Rosso angažoval pro příští sezonu jako svého druhého jezdce Daniila Kvjata, který už měl tu příležitost seznámit se s novým prostředím. Mladý ruský pilot absolvoval dvakrát první páteční volný trénink, nejdřív v Austinu, pak v Interlagosu.

Italský tým si zvolil Kvjata jako týmového kolegu pro Jean-Erica Vergneho i přes jeho nízký věk (19 let). Kompetentní lidi oslovil i svými výkony v testech mladých jezdců v polovině sezony v Silverstonu. Zdá se, že letošní šampion GP3 získává sebedůvěru a rychle se u nového zaměstnavatele adaptuje.

„Monopost Formule 1 je rychlejší, než kterýkoliv vůz v jiných kategoriích. Musíte se si na něj zvyknout a naučit se soustředit na vyšší úrovni. Ale když už jednou pochopíte, o co jde, je jednodušší soustředit se na techniku jízdy. Pak už to není v porovnání s ostatními kategoriemi tak velký rozdíl. Není to takové, jako byste byli na jiné planetě,“ hodnotí Kvjat své dojmy z vozu Toro Rosso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu