Domenicali: Za Ferrari chtějí jezdit všichni, mým favoritem je Massa. Kimiho nekomentuje

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari by si chtěl udržet Felipeho Massu i pro příští rok, očekává ale od něj ve zbytku sezóny patřičné výsledky.

Massova budoucnost u Ferrari není jistá, protože mu smlouva vyprší po skončení letošní sezóny. Během posledních šesti velkých cen získal pouze 22 bodů, přesto by si jej šéf Scuderie společně s Fernandem Alonsem rád udržel i pro příští ročník F1.

"Nezapomínejte, že za Ferrari chtějí jezdit všichni. Musíme počkat a uvidíme. Mou volbou by samozřejmě bylo udržet Felipeho, protože je velmi dobrým klukem. Týmu je velmi oddaný. Když se rozhlédnete kolem, není moc pilotů, které byste vyměnili a kteří by hned byli rychlí," popisuje Domenicali.

"Samozřejmě ale od Felipeho potřebujeme dobré výsledky, proto se do toho nebudeme hrnout, jelikož musíme učinit správné rozhodnutí pro tým. Jakmile si to rozmyslíme, oznámíme to oficiálně, abychom jednou provždy učinili přítrž pověstem. Až budeme připraveni..." pokračuje šéf závodního týmu Ferrari.

A jaké je šance, že by Massu případně vystřídal Kimi Räikkönen z Lotusu? "Kimi je velmi rychlý jezdec a všichni vědí, jak jej hodnotím. Kdybych to ale teď komentoval, bylo by to bráno jako přímá odpověď. Jak jsem řekl - nespěcháme. To správné rozhodnutí učiníme ve správný okamžik," odpovídá Domenicali.

massa
Domenicali by si rád udržel Massu i pro příští rok, musí se však zlepšit (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu