Hamilton: Kimi by u Red Bullu Vettelovi pěkně zatopil

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Renault Sport F1

Lewis Hamilton si myslí, že by Kimi Räikkönen po přestupu k Red Bullu Sebastianu Vettelovi pěkně zatápěl.

Není žádným tajemstvím, že Räikkönen má na stole nabídku Red Bullu - již delší dobu se mu dvoří majitel rakouského týmu Dietrich Mateschitz i Christian Horner, což navíc umocnil svým ohlášeným odchodem z F1 Mark Webber.

Někteří přestup Finovi do týmu Sebastiana Vettela nedoporučují, Hamilton je však pro přestup k silnému jezdci, který vyhrál poslední tři tituly mistra světa a který vede i letošní šampionát. Nové výzvy by se však nemusel obávat. "Bylo by to fakt skvělé vidět Kimiho u Red Bullu. Sebovi by pěkně zatopil," cituje jeho slova britský Sun.

"Kimi je neuvěřitelný jezdec, všichni to vědí. Bylo by zajímavé sledovat, co by ještě s lepším autem dokázal," pokračuje pilot Mercedesu, který se sám loni odhodlal k odvážnému kroku, když opustil McLaren, který měl podstatně rychlejší vůz.

Letos úspěšně bojuje s novým silným kolegou Nicem Rosbergem: po devíti kolech šampionátu má zatím navrch v kvalifikacích (6:3) i v závodech (99:84 bodů) - více zde. Vyrovnanost jejich duelu nepřekvapuje Fernanda Alonsa.

"Viděli jsme, jak [Rosberg] v minulých několika letech porážel Michaela [Schumachera] - a ne proto, že by Michael zapomněl jezdit, ale proto, že Nico odváděl fantastickou práci. A neustále se zlepšuje," uvedl jezdec Ferrari pro Sport Bild.

vettel - raikkonen
Vettel s Räikkönenem obsadili na pódiu po posledním závodě ty nejvyšší příčky - společně si rozumí, ve Švýcarsku mají své domy nedaleko od sebe
(foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu