Schumi: Zadarmo Montoya nic nedostane

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher po úspěšné kvalifikaci varoval Juana Pabla Montoyu, aby si zvykal na více tvrdých soubojů jako v Imole, kde jej vytlačil na trávu.

Německý pilot Ferrari si vybojoval svoji 59. pole-position a na tiskové konferenci se vrátil ke svému manévru v Imole, za který jej Montoya během posledních dvou týdnů neustále kritizoval.

"Ten incident v Imole byl zajímavým soubojem a tentokrát zítřejší start nebude jiný! Nemám strach z žádného další souboje s ním," prohlásil Schumacher na tiskovce, kde seděl Montoya po jeho pravici.

Montoya po minulém závodě označil Schumachera za "slepého nebo hloupého", když úřadující šampion tvrdil, že vedle sebe modrobílý Williams neviděl. Dnes v Barceloně Schumacher zaostal v první části, ale ve druhé suverénně zvítězil a lze očekávat, že podobně riskantní manévr nebude zítra potřebovat.

"Byli jsme zaskočeni naši ztrátou v první části a trochu jsem se obával," vysvětluje Schumi. "Ale dopadlo to fantasticky. Věděl jsem, že první a druhý sektor byl dobrý, a že ve třetím nemusím riskovat, stačilo dokončit perfektní kolo. Je to trochu překvapení, protože výkony BAR byly v testech působivé. Takový náskok jsem nečekal a jsem o to šťastnější."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu