Mercedes těsně za nejlepšími, musí vyřešit velký problém s pneumatikami

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Mercedes na nejrychlejší týmy kvůli nadměrnému opotřebení pneumatik momentálně stále trochu ztrácí, věří ale, že brzy budou mít vše potřebné k vítězství

Německý tým vyhrál poslední dvě kvalifikace, v závodech se pak ale propadal:"Cítím, že se držíme jen tak tak. Kluci v továrně musí co nejusilovněji pracovat, protože nám tak moc neschází. Pokud bychom jen dokázali udělat další krok, náskok stáhneme," řekl Hamilton.

Hamilton vyhrál kvalifikaci v Číně a Rosberg v Bahrajnu, v závodě však musel stavět čtyřikrát, zatímco většina jezdců na čele pouze třikrát a druhý Räikkönen dokonce pouze dvakrát (viz strategie).

S pneumatikami se trápil i Hamilton, který byl navíc na startovním roštu odsunut o pět míst kvůli výměny převodovky, s ubývajícím množstvím paliva ale zrychloval a dojel pátý. V šampionátu je třetí: na vedoucího Sebastiana Vettela ztrácí 27 bodů, před čtvrtým Fernandem Alonsem má náskok tří bodů.

"Jsem velmi hrdý na to, co tým udělal, aby výkonnost vozu úplně změnil a dostal se do pozice, ve které jsme nyní. Jsem velmi šťastný za to, jak na tom jsem z pohledu bodů, ale samozřejmě na to musíme dále tlačit," uvádí Brit.

Mercedes se s opotřebením pneumatik trápí už od roku 2010 a podle Rosberga se na to silně zaměří: "Skvělé je, že máme výborné auto. Akorát musíme vyřešit ty problémy s pneumatikami, což se snadněji řekne než udělá. Jde o náročnou misi a pro všechny to je stejné. Někteří odvádějí lepší práci, takže na tom usilovně pracujeme."

mercedes
Mercedes má o čem přemýšlet, na nejlepší moc neztrácí (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Ross Brawn po závodě oběma jezdcům gratuloval s tím, že jako tým "mají o čem přemýšlet."

"Jde o problém, který musíme řešit a my budeme dále pracovat na tom, abychom našli řešení a zlepšili naši výkonnost v této oblasti," dodal šéf týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu