Jsem v životní formě, varuje Alonso soupeře

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Sebevědomí před letošní sezonou má Fernando Alonso jistě dostatek. Varuje totiž své soupeře, že jeho forma je ještě lepší, než byla loni.

Už čtvrtou sezonu bude mistr světa z let 2005 a 2006 hájit rudé barvy Ferrari. Jeho forma je prý ještě lepší, než byla v minulé sezoně. Dokonce je prý ve své životní formě. 

"Zlepšit se podle mě můžete vždy a já jsem připraven se zlepšit," prohlásil Španěl na akci pro sponzora týmu, banky Santander. "Loňský rok byl nejlepší v mé kariéře, ale letos to bude ještě lepší. Poučili jsme se z loňských chyb a jsme v lepší výchozí pozici. Jako pilot se vždy můžete zlepšit v oblasti práce s pneumatikami a přípravou na závod."

"Máme více sebedůvěry, jistoty a motivace. Navíc se stále zlepšujeme se starty a zastávkami v boxech. Připravoval jsem se lépe. Jsem lepší, než loni."

Není to ale jen fyzická připravenost, o které Alonso mluví. Pochvaluje si také vůz F138, který je podle něj 200x lepší než loňský F2012.


Alonso během testů v Barceloně (foto: Scuderia Ferrari)

"Loni jsem byl hodně motivovaný, ale v Austrálii a Malajsii jsem byl v situaci, kdy jsem autu moc nevěřil. Jak říkám, byli jsme pozadu a ztráceli jsme se. Na začátku sezony jsem na titul ani nepomýšlel, vždyť jsme v Austrálii byli o 1,6 vteřiny za špičkou pole! Tým ale předvedl skvělý obrat." 

Samozřejmě, motivace mi nechybí, ale potřebuji lepší auto. A podle mě ho letos máme. Nejsme sice půl vteřiny před ostatními, ale jsme na tom poměrně dobře."

Diskuze:

Počet příspěvků: 56 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu