Force India: Rozhodnutí Ferrari odsunout Massu bylo správné

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Zástupce šéfa týmu Force India Robert Fernley se zastává Ferrari: podle něj bylo rozhodnutí porušit pečeť vozu Felipeho Massy s následnou penalizací dobrým tahem.

Italský tým byl kritizován veřejností za manipulaci s výsledky nejen svými, ale i druhých, když se rozhodlo dobrovolně podstoupit trest na startovním roštu.

Účel však světí prostředky: pomohlo tím Fernandovi Alonsovi k lepšímu startu z čisté strany startovního roštu a k finiši na třetím místě hned za Sebastianem Vettelem, který vede šampionát o 13 bodů.

Red Bull a McLaren ihned uvedli, že by podobné rozhodnutí nepřijali. Podle Fernleyho je však nesmysl odsuzovat taktiku Ferrari jako nesportovní. "Pravidla jsou nakonec taková, jaká jsou. Ferrari v nich zašlo na samotnou hranici, což je to, co ve Formuli 1 děláme," uvádí pro PA Sport.

"Udělal bych úplně to stejné. Nejsme tady proto, abychom se pokoušeli získávat přátele, jsme zde kvůli vítězství," zdůrazňuje Fernley.

Správný krok Ferrari učinilo i podle bývalého jezdce Marca Surera: "Když se podíváte na start, bylo to naprosto správné." A La Gazzetta dello Sport dodává: "Když jde i titul mistra světa, udělal by stejný trik jako Ferrari každý."

massa
Felipe Massa na dráze v Austinu (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 45 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu