Boullier: Grosjean se musí zbavit stresu po startu

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean se teď potřebuje v souvislosti s nehodami po startech VC vyvarovat jakéhokoliv stresu, tedy alespoň dle jeho šéfa, Erica Boulliera.

Poté, co měl zákaz startu na VC Itálie, si francouzský jezdec vysloužil další kritiku, když v prvním kole GP Japonska narazil do Marka Webbera. V Koreji pak dojel na slušném sedmém místě. Boullier věří, že Grosjean teď musí přestat být sám na sebe až moc tvrdým a musí se vrátit k přirozenému řízení. 

"Pro nás určitě nadešel čas udělat za tím vším tlustou čáru a jít dál, ale pro Romaina je určitě mnohem důležitější hodit svoji minulost za hlavu. I přesto, že byl pod velkým tlakem, tak v Koreji odjel dobrý a čistý závod. Plně věřím tomu, že teď ví, co má dělat, aby se těmto věcem v budoucnosti vyvaroval. Cíl Romaina pro zbytek sezony je jasný - stavět na tom, co ukázal v minulých závodech a pomoci týmu v zisku maxima bodů z posledních čtyřech závodů," řekl Eric Boullier.

Romain Grosjean přiznává, že se v Koreji cítil pod velkým tlakem. "Samozřejmě jsem byl při startu závodu trochu nervózní, protože tam byl tlak. Já a můj tým jsme odvedli hodně práce ve snaze porozumět několika věcem a určitě to pomohlo." Souhlasí s Boullierem, že musí za svými chybami udělat jednu tlustou čáru. "Letos jsem byl svým největším nepřítelem. Snad to teď budeme moci hodit za sebe a jít dopředu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu