Vettel: Nebál bych se jít do stejného týmu proti Alonsovi

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel včera prohlásil, že by se nebál závodit proti Fernandovi Alonsovi ve stejném týmu. Španěl podle něj letos nemá tak špatný vůz, jak se často povídá.

Vettel dále na dálku laškuje s prezidentem Ferrari: zatímco Luca di Montezemolo se nezdráhá jej veřejně chválit, německý pilot dává najevo svou touhu jednoho dne závodit s rudým vozem. Včera hrdě prohlásil, že by se nebál působení v jednom týmu s Alonsem.

"Nebojím se jít proti Fernandovi do stejného týmu, protože nakonec to je pro tým dobré, když má dva schopné piloty. Je to pak dobré i pro mě, protože výzva je pak o to větší," uvádí nebojácně Vettel pro Auto Bild.

Poznamenává však, že zatím přestup k Ferrari nechystá: "Nejdůležitější ale je, že jsem u Red Bullu spokojený a o odchodu vůbec nepřemýšlím."

Vettel, jenž je v průběžném pořadí čtvrtý s 39bodovou ztrátou, vedoucího Alonsa tipuje na letošní vítězství v šampionátu: "Jeho auto není tak špatné, jak pořád všichni říkají - akorát na začátku sezóny s ním nebyl moc schopen bojovat. Nakonec ale vždy končil za všech podmínek vpředu a byl velmi spolehlivý, proto je z mého pohledu balík Alonso - Ferrari zatím nejsilnější."

vettel - alonso
Sebastian Vettel tvrdí, že se Fernanda Alonsa nebojí (foto: Red Bull Racing)

Vettel ale flintu do žita ještě nehází: "Samozřejmě je vždy lepší, když máte bodový náskok, přístup se ale nemění. Vždy se snažíte získat pro sebe a pro tým ten nejlepší výsledek. Když se více snažíte jako lovec, není to dobré znamení, protože to ukazuje, že jste se předtím dostatečně nesnažili.

Cílem je vyhrát všechny závody a sledovat, jak to dopadne," dodává pilot Red Bullu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu