Ferrari: Stále nám chybí rychlost za sucha

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Pat Fry zdůraznil, že k vedení v šampionátu pomohlo Fernandovi Alonsovi v letošní sezoně několikrát také počasí.

Přestože Ferrari udělalo na voze F2012 od začátku sezony veliký pokrok, tým podle svého technického ředitele stále potřebuje zlepšit rychlost na suchu.

Fernando Alonso vede šampionát o 40 bodů a dokázal zvítězit v této sezoně již třikrát. Podle Pata Frye mu k tomuto postavení pomohlo i počasí, které ovlivnilo některé závody: "Pokud by se v Malajsii jel čistě suchý závod, jeho průběh by byl úplně jiný. Myslím si, že bychom neměli opomíjet fakt, že nám počasí pomohlo."

Mokrých podmínek dokázal Alonso využít nejen v Malajsii, ale také při kvalifikacích v Silverstonu a Hockenheimringu, kde v obou případech získal pole-position. Starty z prvního místa mu pomohly k druhé pozici v Británii a vítězství v Německu.

Podle technického ředitele se podařilo F2012 oproti začátku sezony zrychlit minimálně o 1,5 vteřiny, přesto jejich vůz na čelo stále několik desetin ztrácí. Zároveň zdůraznil, že Ferrari nesmí polevit ve vývoji vozu v rámci boje o titul. Pro Velkou cenu Belgie chystá tým další balík úprav.

Fry také podotkl, že i když proměnlivé počasí několikrát týmu pomohlo, ostatní měli stejné podmínky: "Ano, měli jsme několikrát štěstí a podmínky nám hrály do karet. Ostatní ale měli stejné podmínky, tak proč jich nedokázali také využít?"

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu