Maldonado svůj přístup měnit nehodlá, odvolává se na smůlu

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

V poslední době se Pastor Maldonado na trati prezentoval něčím úplně jiným, než by závodní jezdec měl. Způsobil několik kolizí a byl za to i pokutován, svůj přístup ale změnit nechce.

Ve Velké ceně Španělska byl Maldonado hrdinou, dovedl Williams k prvnímu vítězství od roku 2004. Od té doby však jeho výkony kolísají a na trati se dostává do kolizí s ostatními piloty. Sergio Pérez ho dokonce po Velké ceně, kde měl s Maldonadem incident ve 12. kole, označil za nebezpečného.

Změní svůj přístup? Na tuto otázku odpověděl Telegraphu jednoduše: "Ne. Myslím, že jsem měl jen smůlu. Postih za kolizi s Lewisem [Hamiltonem] akceptuji. Ale měl jsem velkou smůlu, přejel jsem moc obrubník a neměl žádnou trakci na přední nápravě. 

Posledně [s Pérezem] to bylo jiné. Měl jsem studené pneumatiky a ztratil jsem kontrolu nad vozem. Kimi Räikkönenovi jsem pozici raději nechal, závod byl dlouhý a degradace pneumatik vysoká."

Poslední vlnu svých výsledků označil jako frustrující, ale stojí si zatím, že sezona je zatím povedená: "Mám podporu týmu. Procházím prostě smolným obdobím, po vítězství ve Španělsku nezískávám žádné body.

Je to frustrující, ztratil jsem jich hodně. Můžeme ale získat hodně bodů ve druhé polovině sezony.  Mám v tým velkou důvěru, tým má důvěru ve mě. Musíme jen neustále tlačit, abychom získali dobré výsledky."


V Barceloně vyhrál, od té doby se často dostává do kolizí
(Foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu